بوی بد دهان

بوی بد دهان مسئله ای است که اکثر افراد را در هنگام بیماری یا بعد از غذا درگیر می کند. این مسئله سبب کاهش اعتماد به نفس و ترس از اجتماع خواهد شد.خوشبختانه تغییر دادن بوی بد دهان کار آسانی است البته در صورتی که سعی کنید عادات غذایی،تمیزی دندان و دهان ،مصرف خوشبوکننده های دهان را رعایت کنید. ما در این مقاله به چند مطلب مفید برای از بین بردن بوی دهان اشاره کرده ایم.

روش یک:
تمیز نگه داشتن دهان

۱- دندان و زبانتان را حداقل دوبار در روز مسواک کنید.

مسواک زدن دندان ها سبب ازبین رفتن باکتری های مضری که باعث ایجاد بوی بد دهان می گردند میشود و پشت زبانتان را فراموش نکنید زیرا مطالعات نشان داده که مسواک زدن زبان باعث کاهش بوی بد تا ۷۰% میگردد.

۲- دهانتان را بعد ازخوردن غذا با آب شستشو دهید.

حرکت دادن آب در دهان سبب حذف تکه های غذا که باعث بوی بد دهان شدند می گردد.

۳- حداقل یکبار در روز نخ دندان بکشید.

نخ دادن سبب حذف غذا از محل هایی میشود که مسواک به آن دسترسی ندارد ،این کار سبب حذف پلاک ها و پوشش های باکتریایی در اطراف دندان ها میشود.نخ دندان از بیماری های لثه و عواملی که باعث بوی بد دهان هستند جلوگیری میکند.

۴- حداقل یک بار در روز از دهان شویه استفاده کنید.

این کار سبب حفاظت دندان ها و کشتن باکتری های عامل بوی بد دهان میشود.این محلول را ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در دهانتان بچرخانید و دوباره به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه قرقره کنید.قرقره سبب میشود که محلول به پشت گلو و گونه ها و جاهایی که برای مسواک و نخ دندان در دسترس نیست برود.

  • محلول های فلورایدی دهان سبب کشتن باکتری ها میشود و از پوسیدگی آن جلوگیری میکند.
  • قرقره با محلول هیدروژن پراکساید باعث کشتن باکتری های دهان میشود.
  • از دهان شویه های حاوی الکل بپرهیزید .آنها سبب خشک شدن دهانتان میشوند که بوی بد دهان را تشدید میکند.

۵- هر شش ماه یکبار با دندانپزشکتان ملاقات کنید.

دکتر شما ممکن است تمیز کننده های عمقی که از ایجاد پلاک جلوگیری میکنند را انجام دهد،یا دهانتان را برای وجود بیماری های لثه و حفره های دندان چک کنید.او ممکن است شما را به یک دکتر دیگر ارجاع دهد. البته اگر بوی بد دهان مربوط به شرایط دارویی ،عفونت سینوسی یا شش ها،برونشیت،عملکرد نامناسب متابولیسمی،دیابت،بیماری های کبد و کلیه باشد.

روش دو:
برای خوشبو کردن تنفستان بخورید یا بیاشامید.

۱- مقدار زیادی آب بنوشید.

کمبود آب و مایعات سبب خشکی دهان و ایجاد بوی بد میگردد.آب سبب حل کردن وشستن مواد شیمیایی موجود در دهان و گلو که سبب بوی بد شده اند میگردد.

۲- ماست بخورید.

تحقیقات نشان داده که خوردن ۶ اونس ماست در روز سبب کاهش سطح مواد ساطع کننده بو در بدن میشود.به دنبال ماست هایی باشید که حاوی باکتری های فعال همانند : استرپتوکوکوس ترموفیلوس ،لاکتوباسیلیوس بولگاریوس باشند.

۳– میوه و سبزیجات مصرف کنید.

خاصیت پاک کنندگی میوه ها و سبزیجات حاوی فیبر به سلامت دندان ها،رساندن ویتامین به بدن ،آنتی اکسیدان ها و اسیدهایی که سلامت دندان را بهبود میبخشند کمک میکند.

غذاهای مفید شامل :

  • سیب ها . سیب حاوی ویتامین سی  و مالیک اسید است که برای سلامت لثه ها و سفید شدن دندان ها مفید است.
  • هویج . دارای ویتامین A است که مینای دندان را تقویت میکند.
  • کرفس . جویدن کرفس سبب تولید بزاق در دهان میشود که باکتری های عامل بوی بد را نابود میکند.
  • آناناس . دارای ماده ای به نام برومیلان هستند که یک آنزیم مفید برای تمیز کردن دهان است.

۴- چای های سبز و سیاه گیاهی بنوشید.

این چای ها سبب از بین بردن باکتری های بوی بد دهان و پلاک ها میشوند.

۵- از معده درد دوری کنید.

معده ی ناراحت سبب تولید آروق میشود این حرکت باعث ساطع شدن بوی بد میشود.از مواد غذایی که معده تان را ناراحت میکنند بپرهیزید سعی کنید در این مواقع از آنتی اسید استفاده کنید.اگر شما با لاکتوز مشکل دارید (منظور هضم لاکتوز )از قرص های لاکتاز استفاده کنید.

۶- از غذاهای حاوی سیر و پیاز و تندی بپرهیزید.

این مواد سبب بوی بد تنفستان خواهند شد.اگر از آنها استفاده کردید پس آدامس های بدون شکر بجوید یا از مسواک و خمیردندان های تازه کننده نفس استفاده کنید.

۷- مراقب رژیم های کم کربوهیدرات باشید.

رژیم های کم کربوهیدرات سبب ایجاد کتوزیس میشود زیرا. در این مرحله بدن. شروع به سوزاندن چربی های اصلی بدن میکند شاید این کار سبب کم شدن سایز کمرتان گردد اما با تولید کتوزیس باعث ایجاد بوی بد در دهان میگردد.برای توقف این مشکلات رژیمتان را تغییر دهید یا برای ازبین بردن بو یکی از این راه ها را امتحان کنید:

  • مقدار زیادی آب بنوشید تا ماده کتونیز شسته شود.
  • آدامس های بدون شکر بجوید و نعناع های بدون شکر مک بزنید.
  • برگ های نعناع را بجویید.